Skrevet af Skole Adm

Vis alle indlæg af Skole Adm

Kære alle på og omkring Thorsted Friskole

Kategorier: Skolen Generelt | Ingen kommentarer | Skrevet den af Skole Adm

Nu træder foråret for alvor ind over landet. Vi som voksne kan mærke det, men særligt børnene følger instinktivt naturens vækst og mod. Vi har været pakket ind i blæst, vand, kulde og mørke gennem efterår, vinter og det tidlige forår, så nu står livet på spring for endnu engang at udfolde sig. Børnene tripper og sidder helt på kanten af stolen for at storme af sted, når tilladelsen bliver givet til at komme ud. Der bliver klatret i træer, cyklerne suser af sted, skaterrampen bruges til bagdel og rutsjeture samt løbehjul og græsset lægger ryg til årets første fodboldkampe. Det er en dejlig tid på Thorsted Friskole.

I weekenden var vi en gruppe af sted til landsmøde i friskoleforeningen. Her mødtes mere end 550 friskolefolk fra hele landet. Der blev afholdt generalforsamling, hvor vores formand Peter Bendix Pedersen fremlagde sin beretning, hvor der i høj grad var fokus på det politiske arbejde, som foreningen laver. Et arbejde, der var helt afgørende for, at vores statstilskud, efter en årrække med den modsatte tildens, nu bliver højere. Det er en flot præstation, som alle friskoler i hele landet kommer til at nyde godt af i de komme år.

Der var også mange gæster, som var inviteret af foreningen. Og her var forskelligheden stor. Vi hørte vores minister – Ellen Trane Nørby, som fik bifald for at have bidraget til det øgede tilskud, men ellers var det småt med bifaldene under ministerens tale. Der var en række af forskere, som med forskellige indgangsvinkler talte ind i skoleverdenen. Der var Kim Bisgaard fra Innovationlab, der talte om de forandringer vores samfund står over for, og dermed også, hvad vi som skole skal forberede børnene til. Vi hørte også Hans Henrik Knoop fra Danmarks Pædagogiske Universitet, der gennem mere en 20 år har forsket i børns læring. Nu bliver det svært for mig at være beskeden. Knoops gennemgang af den sikre viden, der findes omkring børns læring, talte uden undtagelse direkte ind i Thorsted Friskoles værdigrundlag og hverdag. Ja faktisk, så føltes det som et sandt triumftog for vores skole. Det var rigtig rart, og jeg kunne unde jer alle sammen, at vi i fællesskab havde oplevet det.

Sammen med sol og varme er der også dukket nye børn op på Thorsted Friskole. I mandags startede Kalle i orange klasse. Kalle er kommet til Thy med sin lillebror Lui, som er i Askehuset, og sin mor Louise og Far Kim. I dag var det Lilli og Marius, der begyndte i skole. Lilli skal gå i lilla klasse og Marius skal gå i gul klasse. Lilli og Marius er flyttet til Thy med mor Katrine og far Fredrik. På Mandag starter Thilde på Thorsted. Thilde skal gå i 7./8. klasse og Thilde er flytte op til sin mor Lene. Dermed når vi op på 107 børn på Thorsted Friskole.

Nu står en lille ferie med sommerlige temperaturer for døren.

Jeg ønsker jer alle en god Kristi himmelfartsferie.

Mads

Comment's

Total: Ingen kommentarer

Comment